Aktuellt på Senioruniversitetet

Aktuellt

På gång på Senioruniversitetet


2022-06-21 kl. 10:00

Kansliet är stängt under sommaren. Men du kan kontakta oss via mail på kansliet(at)senioruniversitetet.se 

Höstprogrammet publiceras på hemsidan fredagen den 19 augusti. Bokningen av höstens arrangemang börjar tisdagen den 23 augusti. Ett schema med de exakta tiderna för bokning publicerar vi i augusti.


2022-06-07 kl. 14:30

Justerat protokoll från årsmötet 26 mars 2022: Årsmötesprotokoll


2022-03-29 kl. 14:00

Som komplettering till den mycket populära föreläsningsserien “Fyrar – vägvisare, symboler och kulturarv” (arrangemang nr 221330) anordnar Senioruniversitetet i vår tre dagsutflykter till Söderarm: tisdag 17/5, tisdag 24/5 och måndag 30/5. Besöken på ön är exklusiva för Senioruniversitetet. 

Du kan läsa mer om utflykterna HÄR. Vi har ett fåtal platser kvar! Det går även bra att ställa sig på reservlistan så meddelar vi dig om en plats blir ledig.


2022-03-11 kl. 15:00

Välkomna till Årsmötet som i år hålls på lördag den 26 mars kl. 13:30, på Skandiabiografen (Drottninggatan 82).
Läs mer HÄR.


2022-02-10 kl. 14:00

Fr.o.m. idag torsdag kan du boka plats på Tisdagsföreläsningarna!

Läs gärna i vårt senaste Nyhetsbrev nr 4 om vad som gäller nu när pandemirestriktionerna har tagits bort. Där tipsar vi också om några spännande arrangemang där det fortfarande finns platser kvar. Välkommen med din anmälan!


2022-01-22 kl. 12:00

Knappt en vecka efter att vår hemsida öppnade för anmälningar är många utav våra arrangemang fulltecknade.
Men vi har fortfarande lediga platser på en del av våra universitetskurser samt studiecirklar. Du kan läsa mer om detta i vårt senaste Nyhetsbrev nr 3, där vi tipsar om några av de spännande studiecirklarna och universitetskurserna!

De senaste Nyhetsbreven hittar du när du loggar in på Mina sidor.


2022-01-12 kl. 09:00

Nya coronarestriktioner fr.o.m. 12 januari 2022 innebär vissa ändringar för Senioruniversitetets verksamhet. Detta gäller när hemsidan öppnar för anmälningar:

 • Vi öppnar för bokningen den 12, 13 resp. 14 januari; de specifika tiderna för anmälan kan du se HÄR. För arrangemang med många parallella grupper, t.ex. Konstvandringarna, provar vi denna termin att ha separata tider för respektive grupp. Detta för att försöka undvika köbildning vid öppningen.
 • Inga av- eller ombokningsavgifter tas ut, så du kan ändra dig före kursstart.
 • Tisdagsföreläsningarna startar först den 8 mars och kan bokas fr.o.m. den 10 februari.
 • Föreläsningsserier: Vi flyttar de planerade föreläsningsserierna på biografen Sture till biografen Rigoletto och slipper därmed minska antalet deltagare trots de nya begränsningarna.
 • På arrangemangen i ABF-huset halveras antalet platser i föreläsningssalarna för att minska trängseln.
 • Tips: Om du inte får plats där du vill, anmäl dig gärna på reservplats. Om läget lättar kan vi komma att öppna för fler deltagare.
 • UniversitetskurserFärre platser på de kurser som går i ABF-huset. Det kan bli aktuellt att inleda vissa kurser på distans via Zoom; mer information kommer i så fall till kursdeltagarna.
 • Studiecirklar: Ett 25-tal studiecirklar inleds med fem Zoom-lektioner och övergår sedan till fysiska träffar på plats på Hagagatan 1. Detta för att erbjuda ett större utbud av distanskurser och för att minska antalet personer i våra lokaler.
 • Anpassningar i schemat för studiecirklarna på Hagagatan 1 är gjorda för att undvika trängsel vid lektionsstart/slut och raster. Handsprit finns vid receptionerna samt på toaletterna. Tänk på att hålla avstånd i gemensamma utrymmen som i trappan och i kafeterian!
 • Vaccinationspass: Du har väl vaccinerat dig? För arrangemangen på biograferna Rigoletto och Sture krävs vaccinationsbevis. Ta med ditt vaccinationsbevis samt fotolegitimation.

2022-01-06 kl. 14:00

I morgon fredag den 7 januari publiceras vårprogrammet. Klicka HÄR för att se de specifika tiderna för anmälan.


2021-12-20 kl. 13:00

Viktig information inför vårterminen 2022:

• Vårprogrammet publiceras på hemsidan, under fliken Program och anmälan, på fredag den 7 januari. Som medlem får du den tryckta katalogen hem i din brevlåda.
• Hemsidan öppnar för bokningen den 12—14 januari; se varje enskilt arrangemang för exakt datum och tid. Vi kommer även att publicera en fil med en sammanställning på samtliga datum och tider för de enskilda arrangemangen.
• De flesta av vårens arrangemang startar från och med måndag den 14 februari.
• Du kan redan nu förnya ditt medlemskap för 2022. Då går din anmälan till vårens arrangemang mycket smidigare!
• Kontrollera gärna på Mina sidor om dina kontaktuppgifter är aktuella.
Förturer: Om din kurs fortsätter i vår kan du boka plats med förtur redan från den 7 januari. Detta gäller de flesta språkcirklarna, samt universitetskurserna med fler delmoment. Logga in på Mina sidor fr.o.m. 7 januari, sök upp din kurs och boka plats som vanligt.


2021-12-06 kl. 09:00

Vaccinationsbevis
Länsstyrelsen i Stockholm som är tillsynsmyndighet har meddelat oss att Senioruniversitetets arrangemang inte är Allmänna sammankomster. Följaktligen behövs inte vaccinationsbevis för tillträde till våra arrangemang med fler än 100 personer på ABF-huset.
För de arrangemang vi har på biografen Rigoletto däremot krävs vaccinationsbevis. Detta gäller den återstående Tisdagsföreläsningen 7 december.

Hur får jag ett vaccinationsbevis?
1. Gå in på www.covidbevis.se
2. Logga in med Bank-ID
3. Beställ vaccinationsbeviset
4. Ladda ner vaccinationsbeviset i din mobil. Du behöver inte skriva ut det på papper.
Om du inte har Bank-ID kan du få ditt covidbevis hemskickat till din folkbokföringsadress. Kontakta eHälsomyndigheten för mer information.


2021-12-01 kl. 10:00

Fr.o.m. idag 1/12 kan du bli medlem för kalenderåret 2022. Klicka HÄR för mer information.


2021-11-19 kl. 14:00

Folkhälsomyndigheten har bett regeringen att införa vaccinationsbevis för personer som är 18 år och äldre från den 1 december, vilket skulle gälla vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Om du ska gå på ett av Senioruniversitetets arrangemang efter den 1 december där du behöver visa upp vaccinationsbevis, kommer du att få ett särskilt mail om detta. Vi återkommer med mer information kring detta här på denna sida.

Fler nyheter hittar du i vårt senaste Nyhetsbrev som du fått via mail (du hittar det även på Mina sidor).


2021-10-27 kl. 16:00

Under terminens gång händer det ibland att någon uppgift angående t.ex. datum, klockslag, lokal eller föreläsare/kursledare måste ändras. Alla ändringar hittar du på hemsidan – som uppdateras löpande – under beskrivning för respektive kurs/arrangemang. Sök din kurs via sökrutan högst upp så kommer du till kursbeskrivningen.
Var uppmärksam på ändringarna, som vi markerar med röd text. Läs mer HÄR.


2021-09-02 kl. 13:00

Goda nyheter! Tisdagsföreläsningarna öppnar för bokning på fredag den 10 september kl. 10:00. OBS! Ändring: kl. 11:00.
Antalet sittplatser som går att boka på biografen Rigoletto är p.g.a. gällande restriktioner starkt begränsat, så först till kvarn gäller. Men så snart detta ändras står både vi och Rigoletto beredda för att släppa in fler besökare.

Läs mer i vårt senaste Nyhetsbrev som du fått via mail (du hittar de senaste Nyhetsbreven även på Mina sidor).


2021-08-20 kl. 12:00

Välkommen till en ny termin med Senioruniversitetet! Höstprogrammet 2021 har i dag publicerats på vår hemsida (du hittar samtliga arrangemang under fliken Program och anmälan) och nästa vecka börjar anmälningsperioden. 

“Vi planerar för en rad spännande arrangemang i våra egna lokaler på Hagagatan samt i ABF-huset och på Rigoletto. Samtidigt ska vi ta tillvara det bästa av erfarenheterna från pandemitiden. Vi har förstått att arrangemang i digital version inte bara är att se som en nödlösning utan att det för vissa kan vara ett attraktivt alternativ. Mot den bakgrunden kommer vi även i höst att erbjuda vissa arrangemang på distans”, hälsar Inga Sanner, ordförande i Senioruniversitetets styrelse. Läs mer i vårt senaste Nyhetsbrev nr 8 (finns även på Mina sidor). Där tipsar vi också om några av de mest spännande arrangemangen!


2021-08-13 kl. 15:00

På fredag den 20 augusti presenterar vi höstprogrammet 2021. Du kan anmäla dig till höstterminens arrangemang fr.o.m. tisdag 24/8, onsdag 25/8 resp. torsdag 26/8.

Klicka HÄR för att se de specifika tiderna för anmälan.


2021-06-16 kl. 09:00

Rätt kontaktuppgifter till dig i vårt medlemsregister?

Passa på att kontrollera att uppgifterna om dig stämmer (namn, adress, e-postadress, etc.), så att katalog, nyhetsbrev, bekräftelser, kallelser och ev. fakturor når dig.

Under året har flera av de stora svenska e-postleverantörena (bl.a. Tele2, ComHem och Swipnet) uppmanat sina kunder att byta e-postadress. Har du uppdaterat uppgiften hos oss? Logga in på Mina sidor och ändra det som behövs.


2021-06-15 kl. 12:00

Höstprogrammet 2021 presenteras på fredag den 20 augusti. Samtidigt kommer den tryckta katalogen hem till dig som är medlem i föreningen. Klicka HÄR för att bli medlem!

Anmälningsperioden börjar v. 34 (med olika tider för olika arrangemang): tisdag den 24 augusti, onsdag den 25 augusti och torsdag den 26 augusti.


2021-04-29 kl. 11:00

ERBJUDANDE – Tre gratis föreläsningar

Fram till den 15 maj erbjuder vi dig att utan kostnad ta del av tre distansföreläsningar som visar på den bredd och djup i utbytet vi kunde erbjuda under vårterminen:

DEN REVOLTERANDE TIDEN, med Johanna Broman Åkesson, fil.dr i musikvetenskap
(ur: The Beatles – banbrytare och traditionsbärare)

SVANTE WEYLERS SAMTAL MED JESPER HÖGSTRÖM, översättaren till Hilary Mantels Cromwelltrilogi
(ur: Litterär salong med Svante Weyler)

JORDEN UR ETT KOSMISKT PERSPEKTIV (del 1 och 2), med Marie Rådbo, prof. emerita i astronomi
(ur: Rymden är över oss – en serie om universum för alla vetgiriga)

Logga in på ditt konto (eller skapa ett användarkonto om du är ny här) så hittar du föreläsningarna under Mina sidor.

Detta erbjudande är en del av vår gemensamma kampanj med SPF Seniorerna (Stockholmsdistriktet).


2021-04-19 kl. 13:00

Arbetet med planeringen för höstterminen 2021 är i full gång och det går bra att beställa höstkatalogen redan nu! Klicka HÄR för med information.


2021-03-10 kl. 14:00

Årsmötet 2021 äger rum via Zoom, tisdagen den 23 mars 2021 kl. 14:00.

För årsmöteshandlingarna samt för anmälan, vänligen klicka HÄR, eller gå till fliken Program och anmälan > Årsmöte.

Alla medlemmar är välkomna!


2021-02-11 kl. 16:00

Prova på Zoom – NYTT TILLFÄLLE!  Obs! Fullbokat

 • Tillfälle 4: torsdag 4 mars kl. 10:00

(Se inlägget nedan för mer information/agendan.)

Maxantal deltagare: 25 personer. Om behov finns, kan fler datum tillkomma.

Du anmäler dig genom att maila oss på kansliet(at)senioruniversitetet.se och ange “Prova på Zoom 4” i ämnesraden. Vi återkommer till dig via mail. Obs! Uppge även ditt mobilnummer så vi kan snabbt nå dig i fall något strular.


2021-01-25 kl. 16:00

Prova på Zoom!
Som vi nämnt i dagens Nyhetsbrev nr 1, bjuder vi alla medlemmar som vill prova på Zoom till tre tillfällen där vi tillsammans, med hjälp av våra kunniga teknikvolontärer, ska gå igenom några basfunktioner av programmet och förklara hur det fungerar. Dessa Prova-på-tillfällen riktar sig först och främst till dig som under vårterminen 2021 tänker delta i en studiecirkel/universitetskurs på distans.

 • Tillfälle 1: måndag 1 februari kl. 14:00
 • Tillfälle 2: torsdag 4 februari kl. 10:00
 • Tillfälle 3: fredag 5 februari kl. 10:00

Under trygg ledning av en teknikvolontär kommer vi att testa att bild och ljud går båda vägarna, justera mikrofonen/kameran/belysningen, gå igenom knapparna (ikonerna), prova chatten, visa hur man växlar mellan olika vyer, hur man delar skärm, m.m.
Maxantal deltagare per tillfälle: 25 personer. Om behov finns, kommer vi att bjuda in till ett extra tillfälle v. 6, eller veckan innan de flesta kurserna börjar.

Är du intresserad av att delta i något av dessa tre tillfällen – maila oss på kansliet(at)senioruniversitetet.se och ange “Prova på Zoom 1”, “Prova på Zoom 2”, eller “Prova på Zoom 3” i ämnesraden.
Det finns platser kvar
, men först till kvarn gäller! Vi återkommer till dig sen via mail.


2021-01-15 kl. 15:00

Vårprogrammet 2021 publiceras fredagen den 29 januari och då kommer även katalogen till alla våra medlemmar. Bokning av vårens arrangemang startar tisdagen den 2 februari resp. onsdagen den 3 februari. De exakta tiderna kan du se HÄR.

I årets första nyhetsbrev som kommer i början av vecka 4 får du en första introduktion till vårterminens arrangemang. Det blir ett välmatat utbud. Så länge corona-restriktionerna gäller fortsätter vi med föreläsningar, universitetskurser och studiecirklar på distans. Läs mer om distansundervisningen HÄR.

Bli gärna medlem för kalenderåret 2021 redan nu så kan du se de inspelade föreläsningar vi lagt upp som bonus under Mina sidor.
Mina sidor kommer du till när du loggar in. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du begära ett nytt som skickas till din e-post.

PS. Kontrollera även gärna att du har rätt e-post, telefonnummer etc. registrerat och sparat under Mina sidor.


2020-10-30 kl. 15:00

Med hänsyn till Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner som gäller fr.o.m. i går 29/10 har vi beslutat att inte starta de studiecirklar (från vårterminen 2020) som skulle ha sina återläsningar i våra lokaler på Hagagatan 1 under november månad. Vi får avvakta utvecklingen och vi återkommer med besked senare om när dessa kurser kan komma igång. Samtliga deltagare har informerats via e-post.

Vi har också beslutat att makulera de studiecirklar (för höstterminen 2020) som skulle ha fysiska lektioner på Hagagatan 1 under veckorna 45–50 (gäller arrangemang nr 202800 Arabiska, 202801 Arabiska, 202851 Franska samt 202838 Franska). Deltagarna har informerats via e-post.

Vi beklagar detta. Har du frågor, är du välkommen att kontakta oss på kansliet(at)senioruniversitetet.se eller på 08-789 41 28, måndag–fredag kl. 10:30–12:30.


2020-09-23 kl. 11:00

De kommande veckorna startar två nya föreläsningsserier: Ulf Johansson Werres mycket populära musikserie Levande jazzhistoria (arrangemang nr 202290) och en ny historieserie Andra världskriget I (arrangemang nr 201200). Även en ny seminarieserie i filosofi, med universitetsläraren Anna-Lena Renqvist, startar i november: Vad är kärlek? (arrangemang nr 202712). Mer information om dessa arrangemang hittar du under fliken Program och anmälan, och i vårt senaste nyhetsbrev HÄR. Välkommen med din anmälan!

Vid frågor, maila oss gärna på kansliet(at)senioruniversitetet.se eller ring oss på 08-789 41 28, måndag–fredag kl. 10:30–12:30.


2020-09-22 kl. 10:00 | 2020-09-30 kl. 17:00

Nu har vi publicerat 24 nya studiecirklar. Ta chansen att boka in dig på kurser i arabiska, engelska, franska, grekiska, latin och spanska. Det finns även en kurs i filosofi. Merparten av kurserna är på distans, men några genomförs i våra corona-anpassade lokaler på Hagagatan 1. Kursstart i början av november (v. 45) och sex veckor framåt. Allt om kurserna hittar du nu här på vår hemsida, under fliken Program och anmälan. Boka din plats redan idag! Du kan läsa mer om detta, och mycket mer, i våra två senaste nyhetsbrev HÄR och HÄR.

Vid frågor, kontakta oss gärna på kansliet(at)senioruniversitetet.se eller på telefon 08-789 41 28.


2020-08-27 kl. 12:00 | 2020-08-31 kl. 16:00

Senioruniversitetet har under de senaste veckorna ställt om och anpassat en stor del av sin kursverksamhet till den digitala arena vi måste använda oss av i dessa coronatider.
Under det gånga halvåret har vi provat oss fram och lärt oss både teknik och pedagogik för distansundervisning som ställer helt andra krav än den traditionella katederundervisning. Vi har många duktiga universitetslärare och studiecirkelledare med erfarenhet av distansundervisning och vi kan därför erbjuda tretton universitetskurser och ett trettiotal studiecirklar på distans. Fler studiecirklar kan komma att skapas senare under hösten om intresse finns – så välkommen att hoppa på en språkkurs i höst och prova distans!
Några arrangemang i form av föreläsningsserier som inte hann påbörjas under våren var redan fullbokade men nu kan vi sända dem digitalt och kan då också välkomna fler deltagare. Du kan läsa mer om detta, och mycket mer, i våra senaste nyhetsbrev HÄR och HÄR.

Vid frågor, kontakta oss gärna på kansliet(at)senioruniversitetet.se. Observera också våra nya, ändrade telefontider: måndag–fredag kl. 10:30–13:30.


2020-06-15 kl. 18:00

Senioruniversitetets styrelse har beslutat att inte att ge ut någon tryckt katalog för höstterminen 2020. Detta p.g.a. den fortsatt osäkra situationen orsakad av coronapandemin. Vi planerar däremot att successivt informera om aktuella arrangemang via hemsidan samt via våra nyhetsbrev. Läs mer om detta HÄR.

Vid frågor, kontakta oss gärna på kansliet(at)senioruniversitetet.se.

Senioruniversitetets styrelse och volontärer önskar alla medlemmar i föreningen en trevlig sommar!


2020-04-20 kl. 12:00

I höst fullföljer vi arrangemangen som avbröts i mars och som lovat har vi i dag den 20 april återkommit med information om höstens program – du hittar mer om detta i dagens nyhetsbrev HÄR.

Det finns en hel del folkbildning, allmänbildning och kultur i alla dess former ute på nätet för alla att ta del av och nya initiativ dyker hela tiden upp. Vi tipsar om några av våra favoriter HÄR; sidan uppdateras fortlöpande.
Har du egna förslag och tips om vad vi kan uppdatera sidan med, mejla gärna redaktionen på redaktionen(at)senioruniversitetet.se.


2020-04-07 kl. 13:00

Vi satsar mot hösten!

Stockholm är ju hittills den mest drabbade regionen i Sverige och majoriteten av våra medlemmar är 70+ och ålagda särskilda restriktioner av myndigheterna för att vi ska ta oss genom krisen så välbehållna som möjligt. Det innebär att det är ganska osannolikt att något enda av våra arrangemang kan fullföljas under våren.

Vi arbetar därför för fullt med att förskjuta vårens arrangemang till hösten, så att välplanerade föreläsningsserier, universitetskurser, studiecirklar och vandringar ska kunna genomföras. Som vi skrivit i våra tidigare nyhetsbrev återkommer vi senast den 20 april med närmare besked. Vad gäller det fåtal arrangemang som vi redan nu ser måste utgå, kommer alla anmälda att få besked.

Årsmötet som skulle ägt rum den 28 mars ligger också på is. Vi hoppas kunna genomföra det på något sätt, kanske på distans, före halvårsskiftet. Handlingarna med årsredovisning och verksamhetsberättelse finns HÄR – du som är intresserad kan se hur det gick för föreningen under 2019 och glädja sig åt hur positivt allt var då.

Vi får en del förslag från medlemmarna om distansundervisning och vi experimenterar lite med det från våra olika karantäner. Som ni förstår är det svårt att lägga om en verksamhet mitt under brinnande kris när varken vi volontärer eller en hel del av våra föreläsare kan planera för helt nya former. Helt klart är att vi kan inspireras av isoleringen att testa nya metoder som komplement till våra traditionella. Det är dock osannolikt att vi blir ett ”Distanssenioruniversitet” eftersom en stor del av glädjen i vår verksamhet består i att träffas och inspireras och lära oss tillsammans.

De allra flesta av er har vi mailadress till. Till det fåtal som inte uppgivit någon mail har vi ringt för att alla ska veta hur vi går vidare i coronatider.

Det går alltid bra att skriva till kansliet(at)senioruniversitetet.se om du har frågor.


2020-03-27 kl. 14:30

Vårdagjämningen är passerad och påsken väntar runt hörnet. Men ännu får vi ge oss till tåls innan vi vet mer om när vårens inställda arrangemang kan bli av.

För en vecka sedan utlovade vi närmare besked den 20 april och det datumet kvarstår. Under tiden fortsätter vi, precis som alla andra, att följa utvecklingen och jobbar för att hitta ersättningstillfällen för de inställda arrangemangen.

Vi är en ideell organisation med minimal administration. Den fungerar väl i vanliga fall, tack vare våra 80 volontärer som jobbar med administration och programplanering, men problem uppstår oundvikligen när en säsong med 10 000 bokningar och 200 arrangemang avbryts mitt i. Vi hoppas på din förståelse för att det kan bli en hel del kompromisser framöver.

Fortsätt följa informationen på vår hemsida och i våra nyhetsbrev. Om du har frågor som inte kan vänta ber vi dig i första hand skicka e-post till kansliet(at)senioruniversitetet.se. Vi publicerar löpande nyheter på hemsidan och återkommer med fler nyhetsbrev.

Medan vi alla väntar finns det en hel del folkbildning, allmänbildning och kultur i alla dess former redan ute på nätet för alla ta att ta del av och nya initiativ dyker hela tiden upp. Vi tipsar om några av våra favoriter HÄR; sidan uppdateras fortlöpande.
Har du egna förslag och tips om vad vi kan uppdatera sidan med, mejla redaktionen på redaktionen(at)senioruniversitetet.se.


2020-03-16 kl. 15:30

Som vi meddelade i går är alla Senioruniversitetets arrangemang (studiecirklar, föreläsningsserier, universitetskurser, konstvisningar, exkursioner etc) inställda tillsvidare.

Vi arbetar nu med följdverkningarna av det beslutet. Vi tolkar myndigheternas signaler som att restriktioner kommer att fortsätta under en längre tid. Det är osannolikt att vi kan genomföra alla program i vår. Eventuellt får vissa vänta till höstterminen.

Vi har därför satt datumet 20 april som tidsfrist för att ge besked till alla er medlemmar som är inbokade på arrangemang.

Vi vill be dig som är inbokad på ett inställt arrangemang om lite rådrum. Den 20 april återkommer vi med närmare besked om resten av vårens verksamhet. Vi vet inte när studiecirklar, universitetskurser och annat kan återupptas. Inte heller när de föreläsningsserier som skulle startats de närmsta veckorna kan börja.

Så du som är anmäld till Beethoven 250 år, Älskade och hatade svenska landmärken, Din dammsugare ser dig, Biologisk mångfald eller något annat spännande kommer att höra av oss. Vi måste bara få lägga vårt pussel med föreläsare, lokaler och annat.

Alla volontärer som ordnar program och administration på Senioruniversitetet har samma corona-situation som övriga medlemmar. Därför ber vi om er förståelse för att många frågor inte kan besvaras just nu.

Fortsätt följa informationen här på vår hemsida. Vi kommer också att fortsätta med våra nyhetsbrev via e-post. Om du har frågor som inte kan vänta ber vi dig i första hand skicka e-post till kansliet(at)senioruniversitetet.se.

Eva Elfgren
Administrativ chef
Senioruniversitetets kansli


2020-03-15 kl. 19:30

Senioruniversitetet ställer in alla arrangemang från den 16 mars.

Eftersom alla vi som är medlemmar i Senioruniversitetet är äldre och därmed ingår i det som folkhälsomyndigheten har definierat som en riskgrupp för corona har styrelsen i dag, söndagen den 15 mars, fattat beslutet att ställa in alla våra arrangemang med start måndag den 16 mars. Beslutet gäller tills vidare.
Vi kommer att gå ut med särskilda meddelanden till alla som är anmälda på olika serier och kurser.

Det är ett drastiskt beslut som vi beklagar men det är det enda rätta när vi beaktar folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridningen.
I myndighetens riskanalys anges tydligt att vid längre sammankomster inomhus med äldre deltagare som kommer i nära kontakt med varandra bör arrangören överväga att ställa in eller skjuta upp arrangemanget. Se länken: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

Vi är som ni vet en ideell förening som bygger på volontärer och har begränsad administrativ kapacitet. Vi vet lika litet som någon annan hur långvarigt detta tvärstopp kan bli. Det kommer att ta litet tid för oss att reda ut hur vi ska hantera alla de inställda arrangemangen som medlemmar är inbokade på. Vi ber om överseende med detta men försäkrar att vi kommer att kontakta er alla när bilden klarnar.

Ta hand om er och varandra

Cecilia Bäcklander
Styrelsens ordförande

Ytterligare information kommer att publiceras löpande på hemsidan. Om du har frågor om detta är du välkommen att kontakta kansliet via e-post kansliet(at)senioruniversitetet.se.


2020-03-12 kl. 12:30

Senioruniversitetet tar spridningen av coronaviruset på stort allvar. Vi följer fortlöpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss uppdaterade.
Vi uppmanar våra medlemmar att ta del av regeringens och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följa de rekommendationer som ges.

• Tisdagsföreläsningarna (arrangemang nr 201100 och 201110) ställs in tills vidare, från och med den 17 mars.

• Årsmötet den 28 mars skjuts upp till senare tillfälle.

• Vår övriga verksamhet fortsätter som vanligt, såväl studiecirklar, universitetskurser som föreläsningsserier och andra arrangemang.

Om läget förändras tar vi ny ställning. Alla våra studiecirkelledare, kursledare, föreläsare, volontärer och övrig personal som varit i riskområden eller exponerats för smitta eller känner symtom ska kontakta 1177 Vårdguiden.
Vi uppmanar alla våra medlemmar att iaktta försiktighet, visa hänsyn och omtanke om sina medmänniskor. Stanna hemma om du är sjuk.
Ytterligare information kommer att publiceras löpande på hemsidan.
Om du har frågor om detta är du välkommen att kontakta vårt kansli på vardagar kl. 9–12 på tel. 08-789 41 28 eller via e-post kansliet(at)senioruniversitetet.se.


2020-03-12 kl. 08:30

Senioruniversitetet har ett extrainsatt styrelsemöte idag kl. 09:30 där vi tar beslut med anledning av de nya direktiven från regering och myndigheter.
Vi återkommer med mera information under dagen på denna plats.


2020-03-10 kl. 10:00

Senioruniversitetet tar spridningen av coronaviruset på allvar. Vi följer fortlöpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss uppdaterade.
Tillsvidare fortsätter vi vår verksamhet som vanligt, såväl studiecirklar som föreläsningsserier och andra arrangemang. Om läget förändras tar vi ny ställning.
Vi uppmanar våra medlemmar att läsa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följa rekommendationerna som ges.
Vi tar ansvar för att våra studiecirkelledare och annan personal inte tjänstgör om de varit i riskområdena.
Den generella riktlinjen – att den som misstänker sig ha exponerats för coronavirus eller känner av symptom ska kontakta 1177 Vårdguiden – gäller för alla som deltar i Senioruniversitetets verksamhet, såväl deltagare som volontärer, föreläsare, studiecirkelledare och anställd personal.
Om du har frågor om detta är du välkommen att kontakta vår administrativa chef Eva Elfgren.


Sidan uppdateras löpande.

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok