Anmälningsvillkor

Anmälningsvillkor

Senioruniversitetets anmälningsvillkor (gäller fr.o.m. 1 januari 2021)


 • För att delta i Senioruniversitetets arrangemang krävs medlemskap i föreningen. Medlemskap tecknas per kalenderår.
 • För att anmäla dig till ett arrangemang via hemsidan måste du ha ett användarkonto som du skapar själv. Du anger där ditt personnummer, som också blir ditt kundnummer. Uppge alltid ditt kundnummer vid kontakt med kansliet.
 • Anmälan per telefon, e-post, brev, eller personligen tas inte emot.
 • Du måste ha en egen e-postadress då all kommunikation, bekräftelse, kallelse och ev. faktura går till denna. Av säkerhetsskäl kan bokningssystemet inte hantera en e-postadress som du delar med någon annan medlem.
 • Vid anmälan via hemsidan godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
 • Anmälan till arrangemang är bindande. Om du ändå måste avboka din plats gör du det själv på hemsidan under Mina sidor. Vid avbokning debiteras en avgift på 50 kr, eller 100 kr om avbokningen sker mindre än en vecka före kursstart. Därefter kan kursen inte avbokas, annat än vid sjukdom (se nedan). Medlemsavgiften återbetalas ej. Har du inte tillgång till internet så kontaktar du kansliet för att avboka din plats.
 • Ångerrätt: Enligt lagen om distansavtal har du möjlighet att ångra din kursanmälan inom 14 dagar från dagen då vi bekräftat din anmälan (ångerfristen). Om du vill ångra din anmälan skickar du in mejl eller brev till kansliet. Om du ångrar dig under ångerfristen kommer vi att återbetala kursavgiften. Om kursen påbörjats under ångerfristen återbetalas inte de delar av kursen som ägt rum, oavsett om du deltagit eller inte. Medlemsavgiften återbetalas ej.
 • Avbokning på grund av sjukdom: Blir du sjuk när arrangemanget redan startat återbetalas avgiften för återstående tillfällen om du skickar in läkarintyg. Medlemsavgiften återbetalas ej. Hör av dig snarast så att din plats eventuellt kan utnyttjas av någon som står på tur.
 • Anmälan är personlig och en plats kan ej överlåtas till annan person (varken medlem eller icke-medlem i föreningen).
 • Om ett arrangemang inte får tillräckligt antal deltagare, kan det ställas in. Då återbetalar vi inbetalda avgifter, självklart utan avbokningsavgift. Medlemsavgiften återbetalas ej.
 • Inställt arrangemang: Om en föreläsare eller studiecirkelledare får förhinder (t.ex. p.g.a. sjukdom) och ett tillfälle inte kan genomföras, ordnar vi ett nytt som ersättning.
 • När du bokar din plats kan du välja att betala med bankkort, Swish eller mot faktura. Betalning med bankkort och Swish kostar ingenting. Betalar du mot faktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr. Vid påminnelse tillkommer en avgift på 60 kr. All betalning hanteras av Svea Ekonomi AB, www.svea.com.
 • Kostnader för litteratur, kompendier, entréavgifter och dylikt kan tillkomma.
 • Reklamation – om du inte är nöjd och vill reklamera gör du det skriftligen till kansliet(at)senioruniversitetet.se eller via brev, se vår postadress under fliken Kontakta oss.
 • När du deltar i Senioruniversitetets arrangemang har du genom Folkuniversitetet viss försäkring vid olycksfall.

Reservation för ändringar – anmäl därför din e-postadress!

Ibland händer det att någon uppgift angående t.ex. datum, klockslag, lokal eller föreläsare/kursledare måste ändras efter att katalogen lämnat tryckeriet. Därför meddelas alla eventuella ändringar på hemsidan – som uppdateras löpande – under beskrivning för respektive kurs/arrangemang. Sök upp din kurs i sökrutan högst upp så kommer du till kursbeskrivningssidan. Var uppmärksam på ändringarna, som i regel markeras med röd text. Det är alltså den information som du hittar på vår hemsida, ej i katalogen, som gäller.

Även när terminen har börjat och de flesta arrangemang har startat kan det komma några ändringar. Vi vill naturligtvis att information om eventuell ändring når dig snabbt och det är därför angeläget att du uppger din e-postadress i samband med anmälan. Om du inte har uppgivit e-postadress meddelar vi i vissa fall per brev, vilket tyvärr tar längre tid. Meddelanden med kort varsel kan även skickas till dig som SMS eller spelas in på din telefonsvarare.

Håll därför dina kontaktuppgifter uppdaterade – det gör du enklast via Mina sidor.


Sidan uppdaterad senast den 2021-05-06 kl. 10:00

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok