Anmälningsvillkor

Anmälningsvillkor

Från och med hösten 2017 har vi ett helt nytt anmälningssystem. När du anmäler dig till ett arrangemang på vår hemsida får du omgående veta om du fått plats. För att underlätta för dig, så kan du betala direkt med bankkort – då slipper du besväret och extra kostnader med faktura.


  • För att anmäla dig på hemsidan skapar du först ett användarkonto. Det är enkelt: klicka på den orangea knappen LOGGA IN högst uppe till höger och sedan på länken Skapa ett konto här.
  • Vi reserverar ett fåtal platser för talonganmälningar som inkommer till kansliet senast den 29 december 2017 (se längst bak i kurskatalogen).
  • När du anmäler dig på hemsidan får du direkt besked om plats. När du anmäler dig med talong kan svar dröja upp till tre veckor.
  • Anmälningar per telefon, e-post eller personligen tas inte emot.
  • Det finns två betalningsmöjligheter: Betalning med bankkort är gratis. För betalning med faktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr. All betalning hanteras av Svea Ekonomi AB, www.svea.com.
  • För att delta i Senioruniversitetets arrangemang måste du uppge ditt personnummer; endast svenska personnummer tillämpas. Detta blir ditt kundnummer när du anmäler dig på hemsidan. Efter genomförd bokning får du en bekräftelse, en kallelse och en faktura (vid faktura som betalsätt). All kommunikation går till din e-postadress om du har uppgivit en sådan – annars får du informationen per post.
  • Anmälan till arrangemang är bindande. Vid eventuell avbokning utgår en expeditionsavgift på minst 50 kr. Om du återtar anmälan senare än en vecka före kursstart betalar du 100 kronor i avgift, efter kursstart – hela kursavgiften. Observera att medlemsavgiften inte är återbetalningsbar.
  • Vissa arrangemang kan komma att bli övertecknade – anmäl dig därför så snart du kan. Om ett arrangemang inte får tillräckligt antal deltagare kan det ställas in. Då återbetalar vi inbetalda avgifter, självklart utan avbokningsavgift.
  • Kostnader för litteratur, kompendier, entréavgifter och dylikt kan tillkomma. Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan 32 och Studium Bookshop på Karlavägen 4 har studeranderabatt på vissa kursböcker mot uppvisande av Senioruniversitetets kallelse.

Reservation för ändringar – anmäl därför din e-postadress!

Ibland händer det att någon uppgift angående t.ex. datum, klockslag, lokal eller föreläsare/kursledare måste ändras efter att katalogen lämnat tryckeriet. Därför meddelas alla eventuella ändringar på hemsidan – som uppdateras löpande – under beskrivning för respektive kurs/arrangemang. Var uppmärksam på ändringarna, som i regel markeras med röd text. Det är alltså den information som du hittar på vår hemsida, ej i katalogen, som gäller.

Även när terminen har börjat och de flesta arrangemang har startat kan det komma några ändringar. Vi vill naturligtvis att information om eventuell ändring når dig snabbt och det är därför angeläget att du uppger din e-postadress i samband med anmälan. Om du inte har uppgivit e-postadress meddelar vi i vissa fall per brev, vilket tyvärr tar längre tid. Meddelanden med kort varsel kan även skickas till dig via SMS eller meddelas per telefon.

Håll därför dina kontaktuppgifter uppdaterade – det gör du enklast via Mina sidor.

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok