Om Senioruniversitetet

Om Senioruniversitetet

Föreningen Senioruniversitetet i Stockholm – vilka är vi?


Senioruniversitetet i Stockholm är en ideell förening av bildningsintresserade som har fyllt 55 år och lämnat det ordinarie arbetslivet. Vi arrangerar föreläsningsserier, temadagar, universitetskurser, studiecirklar, vandringar och exkursioner som passar för seniorer. Vi erbjuder både kunskap och studiegemenskap. Vi verkar genom frivilliga medlemsinsatser.

Kursprogrammet presenteras på vår webbsida två gånger om året: höst och vår, och finns även tillgängligt som katalog.

Medlemskapet är din entrébiljett till hela årets utbud av arrangemang. Som medlem får du katalogen hemskickad två gånger per år. Nyhetsbreven, som bara går till medlemmar, ger dig nyheterna samt diverse erbjudanden. På hemsidan hittar du all uppdaterad information.

Senioruniversitetet i Stockholm har växt stadigt under ett antal år till nästan 8000 medlemmar (dec 2019). Under coronapandemin har antalet medlemmar sjunkit något, till ca 6000 medlemmar (dec 2021).

Läs gärna mer om vår verksamhet nedan.

 

Historik

Här kan du läsa om hur allt började och hur vi har utvecklat vår verksamhet. Läs mer

Programarkiv

Här hittar du Senioruniversitetets tidigare programkataloger. Läs mer

Styrelse

Här finner du kontaktuppgifter till medlemmar i Senioruniversitetets styrelse. Läs mer

Kansli

Här presenterar vi kansliets personalstyrka. Läs mer

 


Sidan uppdaterad senast den 2022-01-06 kl. 10:00

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok