Zoom tips och rekommendationer

Zoom: Tips och rekommendationer

Att tänka på när man använder Zoom


Det går bra att ansluta sig till de digitala mötena från dator, surfplatta eller mobiltelefon. Zoom fungerar på alla enheter med Windows, Linux, MacOS/iOS och Android. Se till bara att du har en snabb och stabil internetuppkoppling. Vi rekommenderar att du använder Chrome som webbläsare när du ansluter dig till mötena samt använder Zoom-appen (Zoom Client for Meetings), för bästa upplevelse. Det kan vara bra att ladda ner och installera appen i förväg samt skapa sitt eget konto (gratis för dig som deltagare). Vill du inte använda appen, kan du köra Zoom direkt i din webbläsare.

Bärbara datorer samt mobiltelefoner och surfplattor har en inbyggd kamera, men använder du en stationär dator (desktop) så behöver du kanske ha en extern internetkamera. En mikrofon är oftast inbyggd i din apparat, men för bästa ljudkvalitén rekommenderar vi att du alltid använder hörlurar med mikrofon, t.ex. sådana små hörlurar (“öronsnäckor”) som du kanske använder på din telefon.

Tänk på att aktivt stänga av din mikrofon i Zoom-fönstret när du inte behöver prata. Detta förbättrar betydligt ljudupplevelsen för samtliga deltagare i videomötet.

Kom ihåg: Om du inte kan vara med på Zoom-möte via Zoom-programmet (dvs. appen eller webbversionen), går det även bra att vara med enbart på telefon. Då ringer du helt enkelt ett särskilt 08-telefonnummer som du hittar i inbjudan från din kursledare.

Mer information gällande undervisningen med Zoom samt fler praktiska tips hittar du i våra instruktioner nedan:

 

INSTRUKTION 1: Tips för alla som använder Zoom

INSTRUKTION 2: Att ansluta sig till ett Zoom-möte (liten instruktion)

INSTRUKTION 3: Att delta i ett Zoom-möte

INSTRUKTION 4: Att bjuda in och leda ett Zoom-möte (uppdaterad version)

INSTRUKTION 5: Att skapa och använda grupprum (“breakout rooms”) i Zoom

 

Du kan även söka på vad du behöver hjälp med på Zoom:s egen supportsida, Zoom Help Center.

Så här skapar du möten i Zoom (på engelska)

Så här bjuder du in deltagare till möten i Zoom (på engelska)

 


Sidan uppdaterad senast den 2021-08-23 kl. 13:00

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok