Frågor och svar: Betalning/Fakturafrågor

Betalning / Fakturafrågor


Hur betalar jag?

Enklast betalar du med bankkort eller Swish när du bokar dig på hemsidan. Det är gratis.
Väljer du faktura, tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr. Fakturan skickas oftast med e-post, i vissa fall med vanlig post. Invänta alltid fakturan innan du betalar – gör inga inbetalningar på annat sätt! Kontrollera din skräppost i mailen så att din faktura inte gömmer sig där. Frågor gällande din faktura besvaras av Svea Ekonomi AB, www.svea.com.

 

Kan jag med min faktura betala även avgifterna för min make/maka (eller någon annan)?

Nej. Varje faktura är personlig och det går inte att betala kurs- eller medlemsavgifter på någon annans faktura.

 

Jag har fått en faktura per e-post. Hur betalar jag den?

Om fakturan har skickats till din e-postadress, ligger den som en bifogad PDF-fil till e-postmeddelandet. Klicka på ikonen för bilagan och öppna filen så ser du din faktura. Vill du så kan du skriva ut den på papper. Betala den som vanligt.

 

Var hittar jag mitt OCR-nummer på fakturan?

Varje faktura har sitt eget specifika OCR-nummer som du anger vid betalning. OCR-numret är samma sak som referensnummer. Du hittar det bl.a. längst ner till vänster på fakturan.

 

Jag har aldrig fått min faktura, däremot skickades en kravfaktura till mig. Hur kommer det sig?

Det kan bero på att du har råkat uppge fel e-postadress. Mailet med din originalfaktura kan också ha filtrerats som spam av din server eller ditt mailprogram. De flesta fakturorna skickas med e-post, men om de blir obetalda så skickas en påminnelsefaktura (kravfaktura, kostnad: 60 kr) med vanlig post till din folkbokföringsadress.

 

Jag har fått inkassokrav. Hur kommer det sig och vad gör jag nu?

Då originalfakturan samt påminnelsefakturan inte betalats i tid, har ärendet skickats vidare till inkasso hos Svea Ekonomi AB. Vid frågor om ärendet, vänligen kontakta Svea Ekonomi AB, www.svea.com.

 

← Tillbaka till Frågor och svar


Sidan uppdaterad senast den 2021-05-06 kl. 10:00

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok