Frågor och svar: Anmälan/Kallelse

Anmälan / Kallelse

• Hur anmäler jag mig till ett arrangemang?

Samtliga arrangemang, ordnade efter kategorier och ämnen, hittar du under fliken Program och anmälan, i vänsterrubriken Anmäl dig här. (Observera att denna rubrik blir till en rullbar/klickbar meny Kategori om du surfar på vår hemsida via en mobiltelefon eller surfplatta; se högre upp på din skärm.) Arrangemangen är synliga endast under terminens gång. De slutpubliceras sedan i maj resp. i december och är då inte längre sökningsbara.

Börja med att logga in på ditt användarkonto. Välj sedan det arrangemang som du vill anmäla dig till. Boka plats på arrangemanget genom att klicka på den gröna knappen “Boka och betala”. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

• Kan jag anmäla mig endast till enstaka föreläsningar i en föreläsningsserie?

Nej, du anmäler dig till en hel serie, sedan avgör du själv vilka föreläsningar du önskar gå på.

• Går det att anmäla två personer i en och samma anmälan?

Ja, under vissa förutsättningar: 1) Anmälan måste avse ett och samma arrangemang; 2) Det måste finnas tillräckligt med lediga platser på arrangemanget; 3) Anmälan måste göras via hemsidan (ej med talong).

Logga in på ditt användarkonto och sök upp det arrangemang som du önskar gå på. Klicka på den gröna knappen “Boka och betala”. I nästa steg, klicka på den ljusblåa länken “Klicka här för att lägga till person”. Ett litet dialogfönster öppnas, och där skriver du i den andra deltagares personnummer (tolv siffror med streck). Observera att personen i fråga måste ha ett eget användarkonto skapat för att anmälan ska kunna gå igenom.

När du bokar in en extra person kan du endast betala med kort eller Swish. Fakturaalternativet är inte tillgängligt.

Jag vill anmäla mig till en språkkurs men vet inte vilken nivå som passar mig bäst. Hur kan jag testa min nivå?

Börja gärna med vår Språkguide som enkelt hjälper dig att välja rätt nivå. Där kan du också göra ett webbaserat inplaceringstest för att testa dina språkkunskaper.

Vi rekommenderar även att ta kontakt med kursledaren som kan berätta mer om kursens upplägg och nivå. Kursledarens kontaktuppgifter hittar du i kursbeskrivningen på hemsidan eller i katalogen.

• När kommer min kallelse?

Kallelsen skickas ca en vecka före kursstart. De flesta kallelserna skickas med e-post så kontrollera noga din inkorg och även din skräppostlåda. Har du inte uppgett någon e-postadress i samband med din anmälan, skickas kallelse till dig med vanlig post, vilket kan dröja något.

• Har jag förtur till nästa termin om jag gått en kurs hos er?

Förtur med anmälan till nästkommande termin gäller endast vissa arrangemang/arrangemangstyper: studiecirklar i språk och övriga studiecirklar som pågår under ett s.k. läsår (dvs. höst- och vårtermin), samt universitetskurser med flera delmoment. Förtur gäller alltså endast till vårterminen, resp. till nästa delmoment.

Senioruniversitetet förbehåller sig rätten att inte erbjuda förtur på vissa arrangemang.

← Tillbaka till Frågor och svar

Sidan uppdaterad senast den 2021-05-06 kl. 10:00