Universitetskurser

Universitetskurser


Senioruniversitetets universitetskurser utgör fristående kurser i respektive ämnen. De har sin motsvarighet antingen vid Stockholms universitet eller närliggande universitet och högskolor, eller utgår ifrån kurser och material som används vid dessa lärosäten. Kursernas omfång anges i högskolepoäng. Studietakten innebär normalt motsvarande 7,5 poäng per termin, dvs. kvartsfart.

Undervisningen består av föreläsningar och/eller seminarier och ibland av studiebesök. Undervisningen meddelas i regel av lärare som undervisar eller har undervisat vid universitet eller högskola eller har doktorsexamen.

Inga formella behörighetskrav ställs på deltagarna, men om särskilda förkunskaper krävs i något ämne för att tillgodogöra sig kursen anges detta särskilt.

Tentamensprov kan anordnas för dem som så önskar. Intyg om godkänt prov lämnas. Obs! Dessa intyg kan inte användas vid ansökan till universitet och högskolor. Våra kurser är inte heller formellt poänggivande.

Deltagare som följer en kurs som sträcker sig över flera terminer, har förtur till påföljande termin. Vi förbehåller oss rätten att inte erbjuda förtur på vissa arrangemang.

Kostnader för litteratur och ev. entréavgifter tillkommer. Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan 32, har studeranderabatt på vissa kursböcker mot uppvisande av Senioruniversitetets kallelse.

Ny anmälan krävs för varje termin. Nya deltagare kan ansluta sig till en pågående flerterminskurs.

Lokalerna är handikappanpassade om ej annat anges. Med hänsyn till många allergiker undanbeds starka parfymer.

Kontaktperson för universitetskurser är Ingela Karlsson, tfn 070-654 05 95, e-post kansliet(at)senioruniversitetet.se, Att: Ingela Karlsson.

För litteraturlista, se alltid respektive kursbeskrivning.


För anmälan till Universitetskurserna, vänligen se vänsterrubriken “Anmäl dig här”.

 

← Tillbaka till Program och anmälan


Sidan uppdaterad senast den 2022-08-10 kl. 13:00

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok