Övriga studiecirklar

Övriga studiecirklar


Senioruniversitetets Övriga studiecirklar leds huvudsakligen av välmeriterade gymnasielärare och om inget annat anges krävs inga särskilda förkunskaper.

Studiecirkeln är en studieform i det lilla formatet och förutsätter ett aktivt engagemang från deltagarnas sida. Deltagarantalet är därför i de flesta fall begränsat till 14 eller 16 (exklusive kursledaren). Om antalet deltagare är fler eller färre än 14, anges detta vid respektive kurs.

För att försäkra dig om en plats bör du anmäla dig i god tid. Kurser med färre än 6 deltagare ställs vanligtvis in ca en vecka före kursstart. Kurser med 6-7 deltagare har en något högre avgift.

Några av våra Övriga studiecirklar är läsårskurser. Deltagare som följer en kurs som sträcker sig över två terminer har förtur till vårterminen. Nya deltagare är välkomna i mån av plats. Vi förbehåller oss rätten att inte erbjuda förtur på vissa arrangemang.

Vårterminens kurser pågår i allmänhet i tio eller tolv veckor, i normalfallet med start i vecka 7. Höstterminens kurser pågår i allmänhet i tio veckor, i normalfallet med start vecka 39. Om någon lektion ställs in, t.ex. på grund av kursledarens sjukdom, läses den inställda lektionen i regel in i veckan efter den ordinarie kurstidens slut.

Lokalerna är anpassade för personer med funktionsvariationer och utrustade med WiFi.

Med hänsyn till allergiker undanbeds starka parfymer. Eftersom vi har ömtåliga parkettgolv, får broddar och broddförsedda skor inte användas inomhus.

Kostnader för kursmaterial kan tillkomma. Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan 32 och Ferdosi bokhandel på Karlavägen 4 har studeranderabatt mot uppvisande av Senioruniversitetets kallelse. Om du beställer litteratur på nätet från Ferdosi är den redan rabatterad.

Uppgift om studiematerial anges enbart på hemsidan (ej i den tryckta katalogen), under respektive kurs; se kursbeskrivningssidan (sök upp aktuell kurs i sökrutan högst upp).

Kontaktperson för studiecirklarna är Ann-Marie Engback, tfn 073-981 47 16, e-post kansliet(at)senioruniversitetet.se, Att: Ann-Marie Engback.


För anmälan till Övriga studiecirklar, vänligen se vänsterrubriken “Anmäl dig här”.

 

← Tillbaka till Program och anmälan


Sidan uppdaterad senast den 2022-08-10 kl. 13:30

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok