Övriga studiecirklar

Övriga studiecirklar


Övriga studiecirklar leds huvudsakligen av välmeriterade gymnasielärare och om inget annat anges krävs inga särskilda förkunskaper.

Studiecirkeln är en studieform i det lilla formatet och förutsätter ett aktivt engagemang från deltagarnas sida. Deltagarantalet är därför i de flesta fall begränsat till 14 (exklusive kursledaren). Om antalet deltagare är fler eller färre än 14, anges detta vid respektive kurs.

Observera att skrivarkurserna, matematikkursen och några litteraturkurser är läsårskurser. Övriga kurser är i allmänhet terminskurser. Vårterminens kurser pågår i allmänhet tio eller tolv veckor, i normalfallet med start vecka 5. Om någon lektion ställs in, t.ex. på grund av kursledarens sjukdom, läses den inställda lektionen in i veckan efter den ordinarie kurstidens slut.

Lokalerna på Hagagatan 1 är handikappanpassade och utrustade med wifi. Vi har ett system med trådlös mikrofon och mottagare som kopplas till din hörapparat. Om du har behov av extra hörselstöd utöver det, kontakta i så fall vår kanslisupport på telefon 08-789 41 24, före kursstart.

Med hänsyn till många allergiker undanbedes starka parfymer. Eftersom vi har ömtåliga parkettgolv, får broddar och broddförsedda skor inte användas inomhus.

För att försäkra dig om en plats bör du anmäla dig i god tid före vecka 3. Kurser med för få deltagare kan komma att ställas in.

Kostnader för kursmaterial tillkommer. Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan 32, och Studium Bookshop, Karlavägen 4, har studeranderabatt mot uppvisande av Senioruniversitetets kallelse

Kontaktperson för studiecirklarna är Ann-Marie Engback, tfn 073-981 47 16.


Höstterminen 2017 erbjuder Senioruniversitetet studiecirklar i: matematik, programmering (nyhet!), litteratur, filmkunskap, mångvetenskap (nyhet!), skrivande, historia, religionskunskap, juridik (nyhet!) och konsthistoria.

För anmälan till Övriga studiecirklarna, vänligen se vänsterrubriken (fr.o.m. 14 december kl. 10.00).

 

← Tillbaka till Program och anmälan

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok