Övriga studiecirklar

Övriga studiecirklar


Övriga studiecirklar leds huvudsakligen av välmeriterade gymnasielärare och om inget annat anges krävs inga särskilda förkunskaper.

Studiecirkeln är en studieform i det lilla formatet och förutsätter ett aktivt engagemang från deltagarnas sida. Deltagarantalet är därför i de flesta fall begränsat till 14 eller 16 (exklusive kursledaren). Om antalet deltagare är fler eller färre än 14, anges detta vid respektive kurs.

Observera att några Övriga studiecirklar är läsårskurser. Vårterminens kurser pågår i allmänhet i tio eller tolv veckor, i normalfallet med start i vecka 6. Höstterminens kurser pågår i allmänhet i tio veckor, i normalfallet med start vecka 39. Om någon lektion ställs in, t.ex. på grund av kursledarens sjukdom, läses den inställda lektionen i regel in i veckan efter den ordinarie kurstidens slut.

Lokalerna är handikappanpassade och utrustade med WiFi. Vi har ett system med trådlös mikrofon och mottagare som kopplas till din hörapparat. Om du har behov av extra hörselstöd, kontakta kansliet före kursstart.

Med hänsyn till allergiker undanbeds starka parfymer. Eftersom vi har ömtåliga parkettgolv, får broddar och broddförsedda skor inte användas inomhus.

För att försäkra dig om en plats bör du anmäla dig i god tid före vecka 4 (vårterminen) resp. vecka 39/40 (höstterminen). Kurser med färre än fem deltagare ställs in.

Höstterminens kursdeltagare har förtur till läsårskurserna, men nya deltagare är välkomna i mån av plats.

Kostnader för kursmaterial tillkommer. Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan 32 och Ferdosi/Studium bokhandel på Karlavägen 4 har studeranderabatt mot uppvisande av Senioruniversitetets kallelse.

Några av höstens kurser genomförs med distansundervisning. En första fysisk träff äger rum där videoplattformen Zoom presenteras. Du kan använda Zoom på din dator, surfplatta eller mobiltelefon (Apple och Android).

Kontaktperson för studiecirklarna är Ann-Marie Engback, tfn 073-981 47 16, e-post ann-marie.engback(at)senioruniversitetet.se.


För anmälan till Övriga studiecirklar, vänligen se vänsterrubriken.

 

← Tillbaka till Program och anmälan


Sidan uppdaterad senast den 2020-08-04 kl. 10:00

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok