Övriga studiecirklar

Övriga studiecirklar


Övriga studiecirklar leds huvudsakligen av välmeriterade gymnasielärare och om inget annat anges krävs inga särskilda förkunskaper.

Studiecirkeln är en studieform i det lilla formatet och förutsätter ett aktivt engagemang från deltagarnas sida. Deltagarantalet är därför i de flesta fall begränsat till 14 (exklusive kursledaren). Om antalet deltagare är fler eller färre än 14, anges detta vid respektive kurs.

Observera att skrivarkurserna, matematikkursen, teaterkursen och några litteraturkurser är läsårskurser. Övriga kurser är i allmänhet terminskurser. Höstterminens kurser pågår i allmänhet tio veckor, i normalfallet med start i vecka 39. Om någon lektion ställs in, t.ex. på grund av kursledarens sjukdom, läses den inställda lektionen in i veckan efter den ordinarie kurstidens slut.

Lokalerna på Hagagatan 1 är handikappanpassade och utrustade med WiFi. Vi har ett system med trådlös mikrofon och mottagare som kopplas till din hörapparat. Om du har behov av extra hörselstöd, kontakta kansliet före kursstart.

Med hänsyn till allergiker undanbedes starka parfymer. Eftersom vi har ömtåliga parkettgolv, får broddar och broddförsedda skor inte användas inomhus.

För att försäkra dig om en plats bör du anmäla dig i god tid före vecka 39. Kurser med för få deltagare kan komma att ställas in.

Kostnader för kursmaterial tillkommer. Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan 32 och Studium Bookshop på Karlavägen 4 har studeranderabatt mot uppvisande av Senioruniversitetets kallelse.

Kontaktperson för studiecirklarna är Ann-Marie Engback, tfn 073-981 47 16.


Höstterminen 2018 erbjuder Senioruniversitetet Övriga studiecirklar i: filmkunskap, filosofi (nyhet!), historia, konsthistoria, litteratur, matematik, programmering, religionskunskap, samhälle (nyhet!), skrivande och teater.

För anmälan till Övriga studiecirklar (fr.o.m. 23/24 augusti), vänligen se vänsterrubriken.

 

← Tillbaka till Program och anmälan


Sidan uppdaterad senast den 2018-07-03 kl. 10.00

På senioruniversitetet.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Ok